Guber News

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


LATIHAN SOAL BAHASA JAWA KELAS 5 Sem. 2 Bag.1

   

A. ADAB SEBELUM MENGERJAKAN!

    1. Menyiapkan alat tulis yang dibutuhkan,

    2. berdoa sebelum mengerjakan,

    3  kerjakan dengan teliti, dan

    4. jangan lupa untuk koreksi mandiri sebelum dikirim.

B. TEKNIS PENGERJAAN

Tugas dikerjakan di buku dengan format ditulis soal dan jawabannya, diberi nama dan no absen. Setelah selesai tugas difoto dikirim japri ke guru mapel. Kertas jawaban disimpan sampai menunggu instruksi selanjutnya dari guru kelas.

C. TUGAS

JAWABEN PITAKON-PITAKON ING NGISOR IKI KANTHI BENER!

1. Jun iku wadah kanggo golek ….
2. Woh aren arane ….
3. Cerita kancil lan baya iku kalebu cerita ….
4. Panganane kurang enak, mergane anyep tanpa ….
5. Semar iku juga nduwe jeneng liya arane ki lurah ….
6. Biyung, mbok, umi, indhung iku dasanamane ….
7. Wong kang penggaweane ngladeni ing montor mabur arane ….
8. Banyu sumure bening kaya ….
9. Bu Sinta iku wong sing dawa ususe, kena cobaan apa wae tetep bersyukur.
    Dawa ususe iku tegese ….
10.

Unine yaiku …..



(Sumber:https://bimbelbrilian.com/, dengan penyesuaian)

Posting Komentar

0 Komentar